Mama Don't   Digitale Piano's
 
Mama Don't
 
Kamperbaan 126
3940 Hechtel-Eksel
Tel: +32 / (0)11 63 25 00

Roland FP-30-BK
Roland FP-30-BK

Compacte Omvang, Uitstekende Roland Pianoprestaties!

Als je al lang droomt van een piano in je huiskamer, maar je hebt niet de ruimte of het budget voor een full-size instrument, dan hoef je niet meer te wachten. De budgetvriendelijke FP-30 geeft je de befaamde klank, feel en moderne snufjes van Roland in een piano van topkwaliteit, met 88 toetsen, die zelfs in de kleinste ruimte past. Dit lichte en draagbare instrument is ook geknipt voor podiummuzikanten en muzieklessen. Met nog talrijke extra klanken (buiten de pianoklanken), ingebouwde oefen- en opnamefuncties en mogelijkheid tot draadloze Bluetooth® -verbinding om met populaire muziek-apps te werken, biedt de FP-30 een unieke muziekbeleving die voorheen onmogelijk was met zulk een compact pakket.

Roland FP-30-BK

- Rijke, responsieve klank van Rolands befaamde SuperNATURAL Piano-klankbron
- 88-toetsen PHA-4 Standard-klavier geeft authentiek pianogevoel voor maximale expressie
- Krachtige versterker en stereo luidsprekers leveren indrukwekkend geluid
- Hoofdtelefoonaansluiting en geruisloos klavier laten toe om op elk uur van de dag te spelen zonder anderen te storen
- Compacte en lichte behuizing, eenvoudig te transporteren tussen thuis, de studio en/of het leslokaal
- Draadloze Bluetooth-verbinding om de piano te gebruiken met populaire apps op je smartphone of tablet zoals GarageBand, piaScore, Sheet Music Direct en vele andere
- Verruim je muziekbeleving met dual/split modes en een ruime selectie aan niet-pianoklanken zoals orgel, strijkers, stemmen, drums, enz.
- Twin Piano-modus is ideaal voor lessen, want student en leerkracht kunnen zij aan zij zitten en in hetzelfde register spelen
- Maak opnames met de ingebouwde SMF recorder en sla ze op op USB-stick of speel mee met je favoriete WAV- en SMF-songs
- Optionele bijpassende stand en een pedal unit met drie pedalen zorgen voor een klassieke pianolook en bevorderen de functionaliteit, met o.m. handenvrij pagina’s omslaan in bepaalde bladmuziek-apps
- Verkrijgbaar in zwarte of witte uitvoering

Superieure klank en gevoel behagen zelfs de meest doorwinterde pianisten
De FP-30 stijgt met zijn uitzonderlijke prestaties glansrijk uit boven andere instrumenten van zijn klasse. Rolands ongeëvenaarde sound en feel zorgen voor een authentieke pianobeleving en een maximale expressie. Deze piano biedt een uitstekende basis om te leren en geeft de gedetailleerde articulatie en respons die ervaren pianisten verwachten. De geavanceerde SuperNATURAL Piano-klankbron van de FP-30 wordt aangevuld door een krachtig ingebouwd geluidssysteem. Het nieuw ontwikkelde klavier erft de toucher, het drukpuntmechanisme en de Ivory Feel-toetsen van de topmodellen onder onze huiskamerpiano’s.

Geavanceerde digitale functies bevorderen het leerproces, de creativiteit en het plezier
Met zijn moderne digitale klankbron, gaat de FP-30 veel verder dan gelijk welke akoestische piano, zodat piano spelen nog veel leuker en productiever wordt. Dankzij de andere instrumentklanken zoals orgels, strijkers en stemmen kan je alle muziekgenres aan en je wordt ritmisch ondersteund door een gevarieerde reeks drumpatronen. Je kunt zelfs twee klanken over elkaar leggen of met elke hand een verschillende klank spelen. Via Bluetooth kan je draadloos verbinding maken met MIDI-muziekapps op je mobiele toestellen. Of speel mee met je favoriete songs op USB-stick of bewaar je songs erop die je hebt opgenomen met de SMF recoder van de FP-30. De Twin Piano-modus is perfect voor privélessen, omdat leerkracht en leerling naast elkaar kunnen zitten en in hetzelfde register spelen. Als je een hoofdtelefoon inplugt, kan je je volledig laten gaan op elk uur van de dag of nacht, zonder je huisgenoten of buren te storen.

Draagbaar en mobiel
De FP-30, verkrijgbaar in zwart of wit, heeft een elegante look die een meerwaarde betekent voor iedere ruimte. Dit lichte en compacte instrument past zelfs in de kleinste leefruimtes en is gemakkelijk te verplaatsen wanneer nodig. Ook buiten de huiskamer presteert de FP-30 sterk: een professioneel en uiterst mobiel instrument voor artiesten en muziekleerkrachten. Verkies je een meer traditionele opstelling, dan geven de optionele KSC-70 stand en KPD-70 pedal unit (3 pedalen) een geïntegreerde look en een klassieke pedaalconfiguratie, terwijl het geheel toch minder plaats inneemt dan een typische buffetpiano. Nog een groot voordeel is dat je pedalen van KPD-70 kunt gebruiken om handenvrij pagina’s om te slaan wanneer je werkt met mobiele apps zoals piaScore en Sheet Music Direct.

Roland FP-30-BK

* De draadloze verbinding vereist een optionele Roland RAM-4891 WiFi–USB-adapter en een WLAN-netwerk met toegang tot het internet.

Intelligente begeleidingen voor een betere ritmevastheid
De “Rhythm”-functie van de F-20 zorgt automatisch voor een meeslepende begeleiding, die zelfs van droge etudes een spannend concert maakt. De toonaard van de begeleidingen wordt bepaald door de op het klavier gespeelde noten. Natuurlijk bevatten de meeste “ritmes” ook een stevige drumpartij… Er zijn 32 verschillende begeleidingen voor een groot aantal muziekgenres. De begeleidingen kunnen hetzij op de F-20 zelf, hetzij via de “Piano Partner” app worden geselecteerd. Bovendien laat de app toe om de melodische partijen van de begeleidingen uit te schakelen, zodat de pianist enkel nog de drum- en/of baspartij hoort.

Roland FP-30-BK

Digitale voordelen voor snelle vorderingen en meer plezier
In tegenstelling tot een akoestische piano hoeft de F-20 nooit gestemd te worden en klinkt hij dus altijd even fris. Daarnaast bevat hij een aantal functies voor educatieve toepassingen, zo bv. een metronoom, een recorder voor de opname van je eigen spel en een Twin Piano-mode, die het klavier in twee compacte “minipiano’s” (beide in hetzelfde register) verdeeld. Verder kan het volume worden gewijzigd, terwijl de hoofdtelefoonaansluiting het spelen op momenten toelaat wanneer dit –omwille van de buren e.d.– eigenlijk niet mag. De audio-uitgangen van het instrument komen van pas om thuis of elders met dit instrument op te treden, indien de kans bestaat dat de interne versterking net iets te discreet is. Tenslotte willen erop wijzen dat de F-20 ook andere klanken, zoals elektrische piano, klavecimbel, orgel, gitaar, strijkers en zelfs synthesizerklanken bevat. Verandering van spijs doet toch eten…?

Technische Fiche:

Keyboard
- Keyboard: 88 keys (PHA-4 Standard Keyboard: with Escapement and Ivory Feel)
- Touch Sensitivity: Key Touch: 5 types, fixed touch
- Keyboard Mode: Whole, Dual (volume balance adjustable), Split (split point adjustable, volume balance adjustable), Twin Piano
- Pedals: Accessory pedal: Damper, Optional pedals: Damper (capable of continuous detection), Soft (capable of continuous detection), Sostenuto (function assignable)

SOUND GENERATOR
- Piano Sound: SuperNATURAL Piano Sound
- MIDI Format: Conforms to GM2, GS
- Max. Polyphony: 128 voices
- TonesPiano: 6 Tones, E.Piano: 7 Tones, Other: 22 Tones
- Stretched Tuning (only for piano tones): Always On
- Master Tuning: 415.3 Hz--466.2 Hz (adjustable in increments of 0.1 Hz)
- Transpose: -6--+5 (in semitones)
- Effects: Ambience (Off, 1--4), Brilliance (Mellow, Normal, Bright), Only for Piano Tones: String Resonance (Always On), Damper Resonance (Always On), Key Off Resonance (Always On)

METRONOME
- Tempo: Quarter note = 20--250
- Beat: 0/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 6/4

SMF RECORDER
- Parts: 1 part
- Save Format: Standard MIDI Files (Format 0)
- Note Storage: Approx. 30,000 notes
- Controls: Song Select, Play/Stop, Rec, Tempo, Count-in, Mix Balance, All Song Play
- Tempo: Quarter note = 20--250
- Resolution: 120 ticks per quarter note

RHYTHM
- Rhythms: 8 types
- Controls: Rhythm Select, Start/Stop, Tempo
- Tempo: Quarter note = 20--250

AUDIO
- Playback: File Format: Audio File (WAV 44.1 kHz, 16-bit linear format)
- Controls: Song Select, Play/Stop

INTERNAL MEMORY
- Save Song: Standard MIDI Files (Format 0)
- Songs: Max. 1 song

EXTERNAL MEMORY
- External Storage: USB Flash Memory
- Playable Song Format: Standard MIDI Files (Format 0, 1), Audio File (WAV, 44.1 kHz, 16-bit linear format)
- Save Format: Standard MIDI Files (Format 0)

BLUETOOTH
- MIDI, Turning music sheet: Bluetooth Ver 4.0

4.0 OTHER
- Internal Songs: 30 songs
- Connectors: DC In jack, USB COMPUTER port: USB Type B, USB MEMORY port: USB Type A, Phones jacks (usable as output jack) x 2: Stereo miniature phone type, Stereo 1/4-inch phone type
- Rated Power Output: 11 W x 2
- Speakers 12 cm (4-3/4 inches) x 2 Volume Level (SPL) 102 dB (This value was measured according to the method that is based on Roland's technical standard.)
- Language: English
- Control: Volume (with the speaker volume and the headphones volume automatically select function)
- Other Functions: Panel Lock, Tone Demo, Auto Off
- Power Supply: AC adaptor
- Power Consumption: 8 W (3--22 W), 8 W: Average power consumption while piano is played with volume at center position, 3 W: Power consumption immediately after power-up; nothing being played, 22 W: Rated power consumption
- Accessories: Owner's Manual, Music Rest, AC Adaptor, Power Cord (for connecting AC Adaptor), Damper pedal
- Options (sold separately) Dedicated Stand: KSC-70, Dedicated Pedal Board: KPD-70, Keyboard Stand: KS-12, Damper Pedal: DP-10, Headphones, USB Flash Memory *

* Use USB Flash Memory sold by Roland. We cannot guarantee operation if other products are used

SIZE AND WEIGHT (WITH MUSIC REST DETACHED)
- Width 1,300 mm
- Depth 284 mm
- Height 150 mm
- Weight 14.1 kg

SIZE AND WEIGHT (WITH MUSIC REST AND DEDICATED STAND KSC-70)
- Width 1,300 mm
- Depth 324 mm
- Height 925 mm
- Weight 23 kg
 

Prijs: 619,00 Euro          UITVERKOCHT !

Roland FP-30-BK

Setprijs inclusief optionele stand en pedalenconsole: 789,00 Euro
 

 
Afdelingen
 
Gitaar

Bas

Drums & Percussie

Toetsen

PA, DJ, en nog veel meer...

Onze Winkel